IMPULS DE LA LECTURA


Batxillerat

Seminari al centre d'empreses de Flix sobre la “Gestió eficaç del temps”

Imprimeix PDF

Els alumnes de 1r de Batxillerat Humanístic i Social, van participar en el Seminari organitzat pels Serveis d’Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, sobre “ La gestió eficaç del temps”. El ponent, Roger Farssac, ens va fer reflexionar sobre com ens relacionem amb el temps, els hàbits que ens permeten gestionar-lo millor. Ens va orientar en metodologies per organitzar-nos i en definitiva per aprofitar millor el temps. Esperem que sigui profitós de cara al final de curs i als cursos propers!!


Xerrada a 1r de batxillerat: l'arxiu comarcal

Imprimeix PDF

Divendres 27 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat humanístic i social va assistir a una xerrada del director de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre Gerard Mercadé. L'objectiu de la xerrada era donar a conèixer les fonts primàries que disposa l'arxiu i la possibilitat d'utilitzar-les per a la realització del treball de recerca que els alumnes han de fer a 2n de batxillerat.

La xerrada va ser força interessant i va mostrar les possibilitats d'aprofitar unes fonts documentals que tenim a l'abast.

Els treballs que va suggerir van ser els següents:

  • Anàlisis de l’estructura de la propietat urbana i rústica de la vila de Vinebre a mitjans del s. XIX
  • La correspondència entre Artur Bladé i Desumvila i Carmel Biarnés
  • La implantació del franquisme a Ascó, Vinebre o la Palma d’Ebre(1939-1942)
  • Una aproximació a l’estudi d’una família noble de la Ribera d’Ebre partir dels seus llibres de comptes (1857-1900)
  • Una aproximació al tardofranquisme a Flix través de la publicació la Antorcha
  • La Penya Ciclista de la Ribera d’Ebre: 25 anys d’història del ciclisme a la comarca
  • La Comunitat de Regants del pantà del Monsant
  • Una petita història del cinema a la vila de Vinebre. El cine del Casino (1953-1966)
  • L’emissió de paper moneda durant la GC a Vinebre i a la Torre de l’Espanyol i el Tribunal del Canje Extraordinario (1939-1950)
  • Una aproximació als Costums de la Torre de l’Espanyol de 1517


Treballs de recerca de 2n BAT

Imprimeix PDF

Tots els alumnes de 2n de Batxillerat han presentat els seus Treballs de Recerca. S'han presentat un total de 31 treballs de temàtiques diverses i durant el mes de febrer faran les presentacions davant dels tribunals corresponents.Els alumnes de batxillerat al TNC

Imprimeix PDF

Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat del nostre institut han pogut gaudir de l'obra de Shakespeare  "Somni d'una nit d'estiu" al Teatre Nacional de Catalunya. Acompanyats per les professores de llengües i literatura del centre, van assistir al muntatge del director Joan Ollé. Per la tarda van realitzar una visita guiada pel Barri Gòtic i el Raval de Barcelona.


Xerrada emprenedoria 1r bat

Imprimeix PDF

Erika García Díaz, exalumna de l’Institut de Flix, ha tornat al centre per  explicar als alumnes d’Economia de l’Empresa de 1r curs  de Batxillerat la seva  recent experiència com a emprenedora. Ha compartit amb nosaltres el procés de creació del seu projecte, Erika Events and Weddings, l’empresa de  planificació, organització i coordinació  d’esdeveniments, que ja és una realitat.

Correu electrònic:

iesflix@xtec.cat

Telèfon i Fax

977 410 459

Carrer Salvador Espriu, 1

43750 - Flix

Edu3.cat logo Edu365.cat logo saga logo Logotip Xtec Logotip AMPA

Enllaços